تشریفات عروسی و خدمات مجالس ثمین

تاریخچه لباس عروس

10 تیر ، 1401
تشریفات ثمین

تاریخچه لباس عروس شامل تغییرات بسیار زیاد در مدل، رنگ و تزئیات به کار رفته در آنها می باشد که در طول تاریخ تغییر و تحول زیادی روبرو بوده است. به طوریکه تا اواسط قرن 19 هنوزی اثری از لباس عروس های سفید نبوده و مدل های رنگی بیشترین کاربرد را داشتند. مسیر تغییر سبک و رنگ این لباس ها نکات جالب دارد و پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب با ما باشید تا فلسفه و تاریخچه لباس عروس، تغییر رنگ آنها و حتی روی کار آمدن لباس عروس های کوتاه و دیگر مشخصات لباس عروس در گذشته را با هم مرور کنیم. با تشریفات ثمین همراه باشید.
تاریخچه لباس عروس

لباس عروس قدیمی ایران

فلسفه لباس عروس چیست؟

در تمام دنیا عروس خانم ها بهترین و شیک ترین لباس را به عنوان لباس عروس انتخاب می کنند، چون ترجیح می دهند در مهم ترین شب زندگی بهترین جلوه را داشته باشند. در گذشته هدف از شیک بودن لباس چیزی فراتر از این بوده و ریشه در دلیل عروسی و ازدواج داشته است. برخلاف دنیای امروز که افراد به دلیل عشق و علاقه با یکدیگر ازدواج می کنند، در گذشته ازدواج برای محکم شدن پیوند خانواده ها و ارتباطات سیاسی بوده است. به عنوان مثال دو قبیله با ازدواج دو نفر از افراد با هم پیوند دوستی برقرار می کردند و حتی ارتباطات بین کشورها نیز به همین صورت شکل میگرفت.

با مرور تاریخچه لباس عروس متوجه خواهید شد که حتی در همان زمان های بسیار قدیم نیز لباس عروس بهترین و با ارزش ترین لباس بوده است. دلیل آن این بود که عروس با لباس ارزشمند خود مقام و منزلت خانواده، قبیله و حتی کشورش را نشان می داد. به همین دلیل روی پارچه های رنگی از سنگ های قیمتی و طلا و جواهرات استفاده میشد تا جلوه بی نظیری به لباس بخشیده شود. در نسل های بعد هدف از ازدواج دو نفر با تغییر مواجه شد، اما شیک و زیبا و باارزش بودن لباس عروسی همچنان حفظ شد.

تاریخچه رنگ لباس عروس

علاوه بر تزئیات و جواهرات به کار رفته در لباس عروس، نوع پارچه و رنگ آنها نیز در طول تاریخ با تغییر مواجه شده است. در تا قبل از قرن 19 میلادی به جای رنگ سفید بیشتر از قرمز، زرد و سبز و آبی و حتی قهوه ای و مشکی برای لباس عروس انتخاب میشد. در حال حاضر نیز کشورهای زیادی هستند که هنوز لباس عروس رنگی استفاده می کنند. نمونه بارز آن، کشورهای شرقی هستند که اغلب قرمز و طلایی را برای این قبیل مراسم ها انتخاب می کنند. در کشورهای اروپایی نیز تا 1840 میلادی بیشتر به سمت لباس های رنگی برای مراسم عروسی خاندان سلطنتی و سایر اقشار جامعه گرایش وجود داشت.

تاریخچه رنگ لباس عروس

نماد لباس عروس

نقطه عطف در تاریخچه لباس عروس سفید، مراسم ازدواج ملکه ویکتوریا بود که نوعی تابوشکنی محسوب میشد. ملکه ویکتوریا برخلاف سایر زنان سلطنتی رنگ سفید را برای لباس خود انتخاب کرد. درست است که تمام مهمانان مراسم ازدواج ملکه ویکتوریا با پسرعمویش از دیدن لباس عروس ملکه ویکتوریا تعجب کردند، اما به شدت شیفته این رنگ شدند. به طوریکه بعد از این مراسم، سایر افراد نیز در اروپا و آمریکا لباس عروس سفید را انتخاب کردند.

تاریخچه لباس عروس سفید

لباس سفید ملکه ویکتوریا

تاریخچه لباس عروس در جنگ جهانی

بعد از اینکه به مرور لباس عروس های سفید در سراسر اروپا و آمریکا مد شد، جنگ جهانی اول کمی تغییر در این روند بوجود آورد. به طوریکه صنعت مد و لباس در این بازه زمانی بیشتر به سمت لباس های ساده و بدون آلایش و تزئیات با سنگ های قیمتی گرایش پیدا کرد. حتی در جنگ جهانی دوم، اونیفورم نظامی جای لباس عروس را برای زن و مردانی که در جنگ حضور داشتند گرفت. بعد از اتمام جنگ جهانی مجدد تغییراتی در سبک لباس عروس بوجود آمد، اما همچنان سفید رنگ اصلی این لباس در نظر گرفته میشد.

علاوه بر رنگ سفید، لباس هایی با رنگ های کرم و طلایی و زرد و آبی و سبز نیز در این دوران استفاده میشد. جالب است بدانید که هر یک از این رنگ ها معنا و مفهوم خاصی داشته است. به عنوان مثال، لباس عروس سبز نشان دهنده به این معنا بوده است که عروس از قرار گرفتن در معرض دید عموم خجالت میکشد و زرد یعنی عروس از داماد خجالت میکشد! جالب تر اینکه در گذشته آبی نشان دهنده پاکی و عفت بوده و جای خود را به مرور با سفید عوض کرد.

پربازدیدترین مطالب ما را دنبال کنید!

تاریخچه تغییر در مدل لباس عروس

علاوه بر تغییراتی که در رنگ لباس عروس در طول تاریخ بوجود آمده، مدل آنها نیز با تغییر مواجه شده است. در گذشته که هنوز صنعت تولید پارچه با رشد و پیشرفت روبرو نبود، به دلیل کمبود پارچه و گران بودن آنها، اغلب پارچه ها دست بافت بود. علاوه بر استفاده از پارچه های دستبافت، دامن ها نیز کمی پف دار و آستین ها بلند و دنبال آن تا روی زمین ادامه داشت. به مرور دامن های دنباله دار نیز در خانواده های سلطنتی استفاده شده و سایر اقشار جامعه نیز از آنها الگو برداری کردند.

تابوشکنی اصلی در مدل لباس عروس را برند کوکو شنل در سال 1920 ایجاد کرد. این مدل لباس در دوران جنگ جهانی دوم ارائه گردید و به منظور ساده تر شدن لباس، قد آن کوتاه شد. تا قبل از این دوران لباس عروس کوتاه به هیچ عنوان کاربرد نداشت و به همین دلیل بسیار عجیب و غیر معمول بنظر میرسد. البته در حال حاضر نیز لباس عروس های کوتاه بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرند و اغلب خانم ها لباس های بلند و دنباله دار را ترجیح می دهند.

از سال های 1930 به بعد لباس ها به گونه ای طراحی میشد که بالاتنه آنها تنگ باشد. دلیل این مدل طراحی، نشان دادن اندام زنانه و زیباتر شدن جلوه لباس بود. به مرور قد تور لباس عروس کوتاه و در عوض آستین های آنها بلند و پوشیده شد. یکی از بهترین بخش های تاریخچه لباس عروس را می توان در مدل لباس پرنسس دیانا مشاهده کرد. لباس پرنسس دیانا به دلیل پف و دنباله زیاد دامن، استفاده از مرواریدهای اصل و آستین های پفی لقب زیباترین لباس عروس را به خود اختصاص داد. به همین دلیل در سال های 1980 اغلب لباس عروس ها دارای آستین های پف دار و عروسکی بود.

تاریخچه مدل لباس عروس

لباس سفید عروس

در نهایت بعد از سال های 1990 میلادی، به مرور سنگ های قیمتی و الماس و مروارید در کنار گلدوزی و مروارید دوزی به کار رفته و تنوع در مدل ها بسیار زیاد شد. به طوریکه در لباس جشن عروسی های مدرن تنوع بسیار بالایی در پارچه، مدل و طرح لباس به چشم میخورد، اما رنگ آنها همچنان سفید انتخاب میشود.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LerJxMdAAAAAPJW8bBw_VGAxoQSLjqAJlPopHKW