مراسم بله برون چگونه برگزار می شود؟ این سوال احتمالا در ذهن بسیاری از تازه عروس و دامادها وجود دارد. بله برون یا بله بران یکی از مهمترین مراحل برای ازدواج عروس و داماد است که در آن قول و قرارها بین خانواده عروس و داماد جنبه رسمی پیدا می کند. بله برون جذابیت های خاص خود را دارد و از قدیم الایام برای خانواده ها بسیار لذت بخش و البته مهم بوده است. مهم از این لحاظ که قرار است حساب و کتاب هایی انجام شود تا زندگی دو جوان حالت رسمی تری به خود بگیرد و در آینده دچار مشکل نشود. با این مطلب سایت تشریفات ثمین همراه باشید تا توضیحات بیشتری در این زمینه ارایه دهیم.
مراسم بله برون
این مراسم بعد از بله دادن عروس و قبل از عقد برگزار می شود. در این مراسم خانواده های نزدیک داماد و عروس کنار هم جمع می شوند، از آنها پذیرایی می شود و سپس بر سر مسایل مهمی قول و قرار می گذارند. پس از پذیرایی مختصر یکی از افراد بزرگ خانواده داماد سر صحبت را باز می کنند و شروع به معرفی اعضای فامیل می کنند. پس از آن یکی از افراد بزرگ خانواده عروس هم همین کار را در مورد خانواده خود انجام می دهد.
پس از این مراسم نوبت به بحث بر سر مهریه، شیربها، صحبت در مورد درآمد داماد، تهیه منزل و تهیه لوازم زندگی می رسد که دو طرف باید با هم توافق کنند. این توافق نامه در پایان مکتوب می شود و در دو نسخه در اختیار دو خانواده قرار می گیرد تا بعدا هیچ کس ادعایی نداشته باشد. پس از این توافقات دو خانواده پذیرایی می شوند و مجلس تمام می شود. ضمنا رسم است که هدایایی از طرف خانواده داماد به عروس اهدا شود.
برگزاری مراسم بله برون در هر شهر و در هر منطقه متفاوت بوده و در هر کجا بر اساس فرهنگ و سنت های همان منطقه برگزار می شود. بنابراین بد نیست کمی در مورد رسوم بله برون در شهر خود، از بزرگتر های فامیل سوال بپرسید. می توان گفت مهمترین بخش این جلسه مهم خانوادگی به بحث در مورد مهریه بر می گردد. به همین دلیل در برخی شهرها به این جلسه مهر بران هم گفته می شود. علاوه بر مسایل و نیازهای مادی عروس و داماد برای شروع زندگی، در مورد موضوعاتی چون تعیین تاریخ عروسی، کیفیت برگزاری مجالس و... نیز بحث می شود. بهترین عملکرد در این مراسم از سوی هر دو خانواده این است که در کمال صداقت با یکدیگر صحبت کنند تا در اینده به مشکلی بر نخورند.
برگزاری مراسم بله برون
در این مراسم قرار نیست از دوست، اشنا، فامیل نزدیک و دور و... دعوت کنید. از گذشته رسم بر این بود که خانواده اصلی عروس و داماد در مراسم حضور داشته باشند. در برخی از مناطق نیز تاکید زیادی بر حضور ریش سفیدان فامیل دارند. اما امروزه این مراسم خصوصی تر شده است و تنها بزرگان خانواده عروس و داماد بعلاوه خواهر و برادر و پدر و مادر در این مراسم حضور پیدا می کنند. بهتر است اگر کسی را بیش از آنچه گفته شد در نظر دارید، با در نظر گرفتن پذیرایی و مکان برگزاری مراسم دعوت کنید.
ضمنا یک موضوع مهم در مورد برگزاری بله برون به عدم حضور بچه ها مربوط است. سعی کنید در دعوت های خود تاکید کنید که بچه ها نباید حضور داشته باشند. دلیل این موضوع نیز به بحث های مهمی بر می گردد که قرار است مطرح شود. حضور بچه ها در این شرایط ممکن است نظم و دقت جلسه را به هم بزند و یا افراد را مشغول نگهداری از بچه ها کند.
درست است که اصلی ترین موضوع مراسم تعیین مهریه و شیربها است اما در این جلسه بهتر است قول و قرارهای دیگری هم که تاکنون فقط بین عروس و داماد مطرح بوده علنی شود تا همه به عنوان شاهد آنها را تایید کنند. منظور از این قول و قرارها موضوعاتی مثل اجازه ادامه تحصیل، انتخاب محل زندگی (شهر مورد نظر طرفین)، رسم و رسوم برگزاری مجالس مختلف، توقعات مالی دو طرف و... که ممکن است با گذشت زمان باعث به وجود آمدن مشکلاتی شود.
همانطور که گفته شد، از قدیم رسم بوده که خانواده داماد هدایایی را برای عروس یا خانواده او پیشکش می کردند. امروزه بیشتر خانواده ها با گل و شیرینی و احتمالا یک حلقه انگشتری به استقبال این رسم می روند. اما در کنار این موارد ممکن است هدایای دیگری نظیر چادر عروس، کیف و کفش، قران و... نیز اهدا شود. در گذشته رسم بود که هدایا را بر روی سینی های بزرگی می گذاشتند و آنها را به سمت خانه پدر عروس می بردند.
هدایای مراسم بله برون
پربازدیدترین مطالب ما را از دست ندهید!
عروس در این مراسم با توجه به حضور خانواده داماد باید زیبا و با وقار باشد. بنابراین سعی کنید لباسی انتخاب کنید که خیلی رسمی نبوده و در عین حال شیک بودن را به خوبی در خود جای داده باشد. انتخاب پیراهن یا بلوز و دانن گزینه خوبی است. بسیاری از افراد توصیه می کنند که لباس عروس و داماد با هم ست باشد. برای آرایش نیز یک آرایش ساده را انتخاب کنید. کمی گریم چهره نیز به آرایش خود اضافه کنید. به هیچ عنوان آرایش غلیظ انجام ندهید.