تشریفات عروسی و خدمات مجالس ثمین

آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج

10 آبان ، 1400
تشریفات ثمین

آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج برای افرادی که مایل به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک هستند، می تواند با شکل دادن یک پیش فرض از فرهنگ و مراحل پیش رو، ذهن افراد را آماده سازد. در فرهنگ ایرانی که از مجموع آداب و رسوم اقوام مختلفی شکل گرفته است، آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج نه تنها یک توصیه دوستانه بلکه یک ضرورت است؛ زیرا بسیاری از مشکلات زمانی خود را نشان می دهند که دو طرف بدون کوچکترین اشتراک فرهنگی تصمیم می گیرند که زیر یک سقف زندگی کنند.

خواستگاری، اولین قدم برای آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج در ایران

در سنت ایرانی اولین قدم ازدواج، خواستگاری است. طبق رسوم معمولا این خانواده ی پسر است که به همراه بزرگترهای فامیل با گل و شیرینی به خانه دختر رفته و امکان آشنایی دو خانواده فراهم می شود. در جریان خواستگاری اگر دو خانواده با هم تفاهم داشته باشند زمانی چند روزه یا چند هفته ای به دختر و خانواده او داده می شود. بعد از این مدت اگر جواب دختر و خانواده اش مثبت بود مرحله بعدی یعنی بله برون انجام می شود. البته امروزه در بین خواستگاری و بله برون مرحله ای به عنوان مشاوره ازدواج نیز وجود دارد که دو طرف از یک مشاور یا روانشناس خانواده کمک می گیرند تا بدانند از نظر شخصیتی و فرهنگی دو طرف و خانواده هایشان تناسب لازم را دارند یا خیر.

تشریفات و مراحل ازدواج

تشریفات و مراحل ازدواج

بله برون، قدم دوم از آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج در ایران

بله برون که اسامی دیگری همچون خرج برون و مهر برون نیز دارد، زمانی اتفاق می افتد که خانواده دختر بعد از مراسم خواستگاری با خانواده پسر تماس گرفته و جواب مثبت را داده اند. هنگام بله برون، بزرگان خانواده داماد به همراه بزرگان خانواده عروس در منزل عروس بر سر مهریه و شیربها و رسومات خاصی که هر دو طرف دارند و همچنین زمان نامزدی و عقد و عروسی گفتگو می کنند. بعد از آن که دو طرف به نتیجه کلی رسیدند، شرایط مورد توافق بر روی برگه ای نوشته می شود و بزرگان دو طرف آن را امضا می نمایند. بعد از آن به نسبت رسمی که دو طرف دارند در همان روز یا در روز دیگری که در شب بله برون مشخص می شود، خانواده داماد انگشتری را به عنوان نشان به دست دختر می کنند و به قول معروف جشن شیرینی خوران می گیرند. در زمان جشن شیرینی خوران معمولا هدایایی از جانب خانواده های هر دو طرف به عروس و داماد پیشکش می شود.

قوانین مربوط به ازدواج در ایران

از مراحل بعدی آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج که می شود گفت مهم ترین آنها نیز می باشد؛ آزمایش خون و تست اعتیاد است. برای آن که در تست اعتیاد اخلالی ایجاد نشود یک هفته قبل از آزمایش باید از مصرف مسکن و قرص کدئین دار و ;ب کمپلکس ; خودداری شود. در آزمایش خون معمولا آقایان از لحاظ بیماری تالاسمی و هپاتیت مورد آزمایش قرار می گیرند. طبق قانون برای بانوانی که قصد ازدواج دارند به منظور جلوگیری از تلفات ناشی از کزاز نوزادان، تزریق واکسن کزاز الزامی است. البته ذکر این نکته ضروری است که واکسن کزاز برای بانوانی ضروری است که از آخرین تزریق واکسن کزاز برای آن ها بیش از ده سال گذشته است. همچنین قبل از عقد یک کلاس آموزشی نیز برای افرادی که برای اولین بار ازدواج می کنند برگزار می شود.

قوانین ازدواج در ایران

قوانین ازدواج در ایران

نامزدی، دوران شیرین انتقال از مجردی به متاهلی

در قدیم معمولا دوران عقد و نامزدی یکی بود اما امروزه جوان ها پیش از عقد نکاح برای آشنایی بیشتر، یک دوران نامزدی در نظر می گیرند که در این دوران رفت و آمد بین خانواده دو طرف برای آشنایی بیشتر صورت می گیرد. اکثر افراد وقتی از خاطرات آشنایی و ازدواج خود صحبت می کنند دوران نامزدی برای آن ها شیرینی و لذت خاص و متفاوتی از سایر مراحل ازدواجشان دارد. دوران نامزدی معمولا با جشنی آغاز می شود که در آن خانواده داماد معمولا با هدایایی از جمله شاخه نبات و لباس و ... به خانه دختر می روند و این مراسم در خانه دختر برگزار می شود. در بسیاری از خانواده ها در جشن نامزدی خطبه صیغه محرمیت نیز خوانده می شود.

مطالب پر طرفدار

دوران نامزدی

دوران نامزدی

عقد، تعهد قانونی برای شروع یک زندگی مشترک

آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج وقتی به مرحله ی عقد می رسد، در واقع جنبه رسمی و قانونی پیدا می کند؛ زیرا با امضای عقدنامه دو طرف علاوه بر آداب و رسوم در برابر قانون نیز مسئول می شوند. در هنگام عقد، مسائلی همچون میزان مهریه، شیربها و سایر تعهداتی که دو طرف پذیرفته اند با امضای عقدنامه ضمانت اجرایی می یابد. عقد دو نوع است: دائم و موقت. در ایران معمولا عقد موقت برای دوران نامزدی با نام صیغه محرمیت خوانده می شود. اما آن چه که در ایران از آن با نام مراسم عقد و عروسی نام برده می شود عقد دائم است. معمولا افرادی که یک دوران نامزدی برای خودشان در نظر می گیرند مراسم عقد و عروسی را با هم برگزار می کنند. البته این مسئله الزامی نیست و می تواند حالت های مختلفی داشته باشد؛ مثلا دوران نامزدی، دوران عقد و بعد جشن عروسی برگزار شود یا دوران نامزدی و بعد مراسم عقد و عروسی با هم برگزار شود، یا دوران عقد و نامزدی یکی شود و بعد از مدتی مراسم عروسی برگزار شود. تمام این حالت ها کاملا وابسته به رسوم و شرایطی است که دو طرف برای ازدواج دارند.

دوران عقد و نامزدی
دوران عقد و نامزدی

جشن عروسی، قدم آخر از مراحل ازدواج برای شروع یک زندگی مشترک

آخرین قدم از آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج که در واقع اولین قدم از شروع یک زندگی مشترک است، برگزاری جشن عروسی است. قبل از برگزاری جشن عروسی معمولا خانواده ی دختر، جهازی را که برای دختر تهیه کرده است به خانه ای که پسر فراهم نموده، می برد و می چیند. البته لیستی از وسایلی که عروس خریده تهیه شده و بزرگان دو طرف به عنوان شاهد آن را امضا می کنند. در اکثر استان های ایران در شب پیش از عروسی، مراسمی با نام حنابندان برگزار می شود البته در استان هایی مانند استان گیلان حنابندان دقیقا بعد از مراسم عروسی و در ساعات پایانی شب برگزار می شود. این مراسم معمولا به عنوان مراسم خداحافظی عروس از خانه پدری تلقی می شود. در این مراسم ظرفی از حنا را در مجلس می گردانند و تمام افراد حاضر در مجلس برای خوش یمنی، کمی از آن حنا را بر کف دست خود می گذارند. بعد از جشن عروسی، عروس و داماد به خانه مشترک خود رفته و زندگی را با امید به آینده شروع می کنند.

عقد و شروع زندگی مشترک

عروسی و شروع زندگی مشترک

همان طور که در ابتدا گفته شد آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج می تواند به هر دو طرف پیش فرضی از مسیر پیش رو بدهد اما به دلیل تنوع اقوام در ایران و به تبع آن وجود آداب و رسوم مختلف، صرفا آشنایی با تشریفات و مراحل ازدواج به صورت کلی و بدون شناخت از فرهنگ خاص خانواده های دو طرف نمی تواند کمک بزرگی باشد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LerJxMdAAAAAPJW8bBw_VGAxoQSLjqAJlPopHKW